Hva koster en nettside?

Dette koster en nettside i 2020

Hva koster en nettside? Det er lett å svare: Prisen er 200 000 kr. Eller nei, selvfølgelig er det ikke så lett. Et like riktig svar kan være 12 250, som du vil kunne lese lenger ned i dette innlegget. Prisen avhenger helt av dine krav til funksjonalitet, design, strategisk fundament osv.

Før du vurderer prisen, er det imidlertid verdt å huske at nettsiden din er ditt viktigste markedsførings- og salgsverktøy hvis du vil ha noe med digitalt salg og markedsføring. Det er fokus for aktivitetene dine, og det første stedet potensielle kunder sjekker for å finne ut om produktene dine samsvarer med deres behov. De fleste selskaper har gradvis lagt merke til dette, og generelt har nettsteder blitt mye bedre de siste årene.

De har blitt raskere, finere, mer mobilvennlige og mer brukbare. Dermed har dine potensielle kunders krav og forventninger til nettsiden din også økt, så det er ingen tvil om at nettsiden din er en av dine viktigste investeringer.

Med de økte kravene og forventningene til brukerne, vil de fleste også komme til å måtte redesigne og kontinuerlig oppdatere nettsiden for å forbli konkurransedyktige og møte de stadig voksende forventningene til potensielle kunder.

Få tilbud på nettside eller nettbutikk

Hva koster en nettside i 2020?

Å designe og utvikle en nettside kan koste alt fra noen hundre kroner for en mal til over en million, avhengig av kompleksiteten og ønsket om tilpasset design og funksjonalitet. Prisen kan dermed variere mye – hvor mye du selv vil være ansvarlig når det kommer til strategi og utvikling vil også påvirke prisen.

I tillegg er det prisen på selve Content Management System (CMS). Her kan prisen også variere fra gratis plattformer som WordPress til mer komplekse systemer som Sitecore, Hubspot og Episerver. Hos Smart Digitalt utvikler vi primært nettsider og nettbutikker i WordPress CMS som er en løsning som passer bra for små og mellomstore bedrifter. Du kan lese mer om WordPress CMS her.

Hva koster en nettside hos Smart Digitalt?

Hvis du velger å utvikle eller redesigne nettsiden din hos oss, vil prisen selvsagt også avhenge av hvor kompleks løsning du vil ha er og hvor mange deler av prosessen du vil være ansvarlig for.

Hvis du velger å redesigne alt selv, kan du komme i gang med WordPress CMS-maler for kun 4 990 kr. Hvis du derimot har et ønske om en nettside med tilpasset design tilpasset brukernes shoppingreise og kanskje integrasjon med andre systemer, flere språkversjoner etc. , så starter budsjettet vanligvis rundt 50-300.000 NOK pluss prisen på hosting og vedlikehold.

For å gjøre det enklere har vi i Smart Digitalt delt nettsidens utvikling i 3 forskjellige “pakker” i henhold til kompleksitet og pris på WordPress, Hubspot og Episerver.

Dette bør du være oppmerksom på når du skal komme i gang med ny nettside

Innhold

I de aller fleste tilfeller vil det være behov for å utvikle nytt innhold eller optimalisere og målrette eksisterende innhold mot nettstedets målgruppe. Når du arbeider med kjøpers reise, blir du mye skarpere på hvem du skal informere med hva. Og det kan raskt stille nye krav til innholdet ditt.

Det kan være lurt å inkludere utarbeidelse av en innholdsplan tidlig i prosessen. På denne måten sørger du for at du har god oversikt over ditt eksisterende innhold, samt behovet for å utvikle nytt eller tilpasse det eksisterende.

Integrasjoner

Det moderne selskapet bruker vanligvis et stort antall systemer i forbindelse med salg, markedsføring, rapportering, etc. Noen av disse systemene må til en viss grad integreres med det nye nettstedet ditt. Det trenger ikke å være dyrt eller komplisert, men det kan være, så det er alltid lurt å få en oversikt over de ønskede integrasjonene og deres kompleksitet før du begynner, da dette også kan påvirke hvilket CMS til slutt som er riktig for din virksomhet.

Drift og Vedlikehold

Selvfølgelig må det settes av midler til drift og vedlikehold av webløsningen din. Det er løpende utgifter som f.eks. vedlikehold, hosting, lisenser, sertifikater og i noen tilfeller løpende oppdateringer av CMS. Akkurat som det også kan være løpende utgifter for å støtte løpende integrasjoner og plugins.

Disse løpende utgiftene kan svinge kraftig og er derfor viktig å ta hensyn til, f.eks. når du velger CMS. For eksempel inkluderer prisen på WordPress CMS hosting, sikkerhet og support.

Du blir klokere med tiden

En av faktorene som spiller mest rolle i den totale kostnaden for nettsideprosjektet er at du vil være 100% smartere i løpet av hele prosessen. Du blir klokere om brukerne dine og hva som virkelig skal til for å få dem til å konvertere og bli potensielle kunder. Du vil bli klokere om din egen organisasjon og dens styrker og svakheter.

Akkurat som du sannsynligvis også vil bli klokere innen digitalt salg og markedsføring. Det er bra å bli smartere, men det kan også føre til nye og strengere krav til begge systemene og innholdet du jobber med. Til gjengjeld skal resultatene du oppnår gjennom arbeidet ditt med nettsiden, til slutt oversettes til bunnlinjen i virksomheten din.

Vi håper du har blitt litt smartere om hva en ny nettside, eller et redesign av den eksisterende, kan ende opp med å koste. Som skrevet kan det koste hvor som helst mellom noen få tusen og mange hundre tusen avhengig av krav, ambisjoner og systempreferanser.

Den gode nyheten er at det er lettere enn noensinne å komme i gang, og at det er gode løsninger for alle typer virksomheter, både når det gjelder kompleksitet og budsjett. Du er velkommen til å kontakte oss på chatten for raskt svar eller via e-post hvis du vil vite mer om utvikling av nettsteder hos Smart Digitalt.

Få tilbud på nettside eller nettbutikk

Noen av våre partnere

Andre løsninger av Smart Digitalt

E-merket av Smart Digitalt

E-merket

E-merket sikkerhetsvurderer norske nettsider slik at potensielle kunder kan være trygge på at bedriften er profesjonell. E-merket er også med på å styrke søkemotoroptimaliseringen / SEO.

Les mer
Spinn og Vinn av Smart Digitalt

Spinn og Vinn

Spinn og Vinn er et digitalt lykkehjul på nett til nettsider og nettbutikker. Lykkehjulet konverterer besøkende på nettsiden til fremtidige kunder via innhenting av informasjon.

Les mer
Bookingsystem365 av Smart Digitalt

Bookingsystem365

Bookingsystem365 er et brukervennlig, enkelt og profesjonelt bookingsystem for alle mulige bransjer som tilbyr tjenester. Løsningen har unike funksjoner som gjør løsningen helt spesiell!

Les mer